2011 רואה בית אוטומטי להגיע לזקנה הבשילה של 15. כדי לחגוג את הקווינדקניום שלנו (כן, באמת) ביקשנו מכמה חברים באתר להיראות בחזרה ותן לנו את הדגשים האוטומטיים הביתי שלהם מהעשור האחרון וחצי. לאתגר גדול עוד יותר, אז ביקשנו מהם להביט קדימה לאיזו התקדמות 15 השנים הבאות יביאו לביות דיגיטלית. הפעם, איאן לואי מפרויקט XPL מתאמץ את צווארו להביט לאחור וקדימה.
איאן לואי, פרויקט XPL – 15 השנים האחרונות? מבחינתי, המשמרת הגדולה ביותר באוטומציה הביתית הייתה הזמינות הנרחבת של רשת IP בבית – מכיוון שהמחשב הביתי עבר מלהיות מכשיר “אחד למשק בית” למכשיר אישי יותר, ואז השתנה למספר מכשירים לאדם – טאבלטים, נטבלים, סמארטפונים וכו ‘עברנו ממשהו שהיה גדול מדי, יקר מדי ורעב מכוח מכדי לשקול חלק מבד הבניין למצב שאפשר לשקול מכשירים מסוגלים הרבה יותר “מובנים”.
זו הייתה גם חוויה מתסכלת – שכן ספק אחד אחרי השני עשה את הטעות בניסיון לבנות את הפיתרון כולו (בעיקר, נראה כי הם רוצים להחזיק את הפיתרון הקצה לקצה בעצמם) ולא להתמקד באינטרופציה. המאמצים שלנו ביחס לפרויקט XPL לא הצליחו כמו שהיינו מקווים, אבל אני נשאר משוכנע כי סטנדרטים פתוחים ויכולת פעולה הדדית יעניקו לנו את הדרך הטובה ביותר קדימה.
למרות שהמחשוב היה המאפשר הגדול, אני באופן אישי מתרשם ביותר מטכנולוגיות תצוגה חדשות – עברנו מ- CRTs Big Clunking לטלוויזיות HD שטוחות ודקות להפליא במחיר שרובנו יכולים להרשות לעצמנו – וזה רק משתפר!
15 השנים הבאות – ב -15 השנים הקרובות, אני מצפה שהמסכים יגדלו וזולים יותר – טפט דיגיטלי יהפוך למציאות. אני מצפה שהתצוגות הללו יגיבו למגע עם מחשוב מבוסס פני השטח העוברים רק מטלפונים וטאבלטים כדי להפוך למשטחים פעילים על שטח עבודה – וחיבור רשת ה- IP יהפוך להיות יותר בכל מקום מכפי שהוא בדיוק עכשיו.
אני מצפה שמישהו יפצח את בעיית התצורה האוטומטית ושיתוף שכולנו עבדנו עליה, ואת היכולת להשתמש בטלפון או בטאבלט שלך כדי להגדיר ולשלוט בכל היבט בסביבה הביתית שלך יהפכו למשהו שהצרכנים פשוט מצפים לו.
להלן חמש עשרה השנים הבאות-והיום בו חברי הבית האוטומטיים מארגנים קנייה בתפזורת על גלילי מגע מופעלים, צבע מלא, טפטים מחוברים ל- WiFi מחובר לאינוק אלקטרוני-זה מציאה!
xplproject.org.uk: בית אוטומטי – 10 השנים הראשון
רוצה יותר? – עליך לעקוב אחרינו בטוויטר, כמונו בפייסבוק, או להירשם לעדכון ה- RSS שלנו. אתה יכול אפילו להעביר את סיפורי החדשות האלה באמצעות דואר אלקטרוני, היישר לתיבת הדואר הנכנס שלך בכל יום.
שתף זאת:
פייסבוק
טוויטר
Reddit
לינקדאין
פינטרסט
אימייל
יותר
WhatsApp
הדפס
סקייפ
טאמבלר
מִברָק
כִּיס